tisdag 8 mars 2016

Salsicciagryta med basilika - 375 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 200 g squash, skuren i stavar
  • 1 liten paprika, skuren i bitar
  • 1 msk olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • ½ dl rött matlagningsvin
  • 1 tsk strösocker
  • 200 g färsk salsiccia
  • 2 msk fryst basilika
  • salt och peppar

Servera med:
  • fullkornsbulgur, 2 dl okokt

Gör så här

  1. Stek, lök, vitlök, squash och paprika lite i taget i olivolja i en gryta. Löken ska bli mjuk och glansig. Lägg det stekta åt sidan allteftersom.
  2. Tillsätt grönsakerna till grytan och rör ner krossade tomater, matlagningsvin och socker. Låt grytan koka ihop i 5 minuter.
  3. Ta under tiden ut innehållet ur salsiccian. Dela det råa köttet i små bitar och tillsätt det till grytan. Låt grytan koka i ytterligare 5–10 minuter. Smaka av med fryst basilika, salt och peppar.
  4. Servera salsicciagrytan med fullkornsbulgur.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: