torsdag 31 mars 2016

KLaddkaka i långpanna med kolakvarg - 310 kcal


Ingredienser - 25 bitar

  • 300 g Smör
  • 6 ägg
  • 7½ dl strösocker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad
  • 500 g kvarg dulce de leche

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något och rör samman med ägg, socker, mjöl, kakao och vaniljsocker. 
  3. Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Rör ner den i smeten. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. 
  4. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. 
  5. Låt svalna. Skär kakan i bitar och servera med en klick kvarg.

  • Näringsvärden, per bit, inkl kvarg

    • Energi: 310 kcal
    • Protein: 5 g
    • Kolhydrater: 38 g
    • Fett: 15 g

    • Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: