fredag 25 mars 2016

cheesecake med kvarg och citrussallad - 295 kcal


Ingredienser - 12 bitar

Botten:

  • 100 g Smör
  • 2½ dl dinkelflingor
  • ¾ dl strösocker
  • 1 krm bakpulver

Fyllning:

  • 4 gelatinblad
  • 250 g kvarg
  • 2 dl råsocker
  • ¾ dl pressad lime
  • 2½ dl vispgrädde

Citrussallad:

  • 1 apelsin
  • 1 lime
  • 1 grapefrukt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Blanda samman smör, dinkelflingor, socker och bakpulver till en smuldeg. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. 
  3. Baka i mitten av ugnen ca 12 min.
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 min. Blanda kvarg med råsocker och limesaft, vispa tills sockret löst sig. 
  5. Ta undan ⅓ av kvargblandningen och värm försiktigt i en kastrull. Tillsätt gelatinbladet och låt smälta. Vänd ner i resten av kvargblandningen. 
  6. Vispa grädden löst och vänd ner i kvargen. Klicka ner fyllningen på botten, låt stelna i kyl minst 4 tim.
  7. Riv skalet av citrusfrukterna. Skär av skalet på citrusfrukterna och skär ut skinnfria klyftor med en kniv. Toppa cheesecaken med citrusfiléerna och strö över det rivna skalet.

  • Näringsvärden, per bit

    • Energi: 295 kcal
    • Protein: 6 g
    • Kolhydrater: 29 g
    • Fett: 18 g

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: