tisdag 12 januari 2016

Räk- och olivpasta - 200/390 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 120 g vit fiberpasta
  • ½ hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ tärnad paprika
  • ½ msk olivolja
  • 2 dl krossade tomater
  • 2 tsk hummerfond
  • ½ dl skivade svarta oliver i vatten
  • 150 g skalade räkor
  • ½ dl strimlad basilika och persilja
  • salt och peppar
  • 8 salladskapris

Gör så här

Köp urkärnade oliver, så underlättar du tillagningen. Det finns färdigskivade på glasburk!
  1. Koka pastan. Fräs lök, vitlök och paprika i olja utan att löken tar färg. Blanda ner krossade tomater, fond och oliver och låt puttra några minuter. 
  2. Tillsätt räkor och örter, smaka av med salt och peppar och låt allt bli varmt utan att koka. Häll såsen över den nykokta pastan och toppa med salladskapris.

5:2-tips: Byt pastan mot algnudlar (Risbergs) så sjunker energivärdet till 200 kcal/portion
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: