fredag 22 januari 2016

Biffwok med grönsaker - 380 kcal


Ingredienser - 1 portion

  • 100 gram magert nötkött
  • 1 vårlök
  • 70 gram broccoli
  • 70 gram squash
  • 70 gram kinesisk kål eller pak choi
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • lite färsk röd finhackad chili
  • 1 tsk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk kinesisk risvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 msk vatten
  • 1/2 msk solros eller sesamolja
  • 1 dl kokt fullkornsris

Tillagning

  1. Blanda chili, ingefära, vitlök, soja, vatten och risvinäger. Skiva nötköttet fint och blanda med sojablandningen.
  2. Skiva vårlök, broccoli, squash och kål.
  3. Ta upp köttet från marinaden, men spara den. Hetta upp oljan och fräs köttet någon minut.
  4. Tillsätt grönsakerna och fräs vidare i ett par minuter. Häll över resten av marinaden och rör om.
  5. Servera med 1 dl kokt fullkornsris.

Källa & bild: Mitt kök

Inga kommentarer: