onsdag 20 januari 2016

Lakritskladdkaka - 278 kcal


Ingredienser - 12 bitar
  • 100 – 200 g 70% choklad – jag använder marabou premium
  • 200 g osaltat smör
  • 4 ägg
  • Sötningsströ motsvarande sötma från 1 dl strösocker (tex 1 dl Ica Stevia Strö m.fl -de doseras olika)
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk lakritspulver (smaka av för det skiljer märkena emellan)
  • 1 tsk vaniljpulver

Tillagning
  1. Sätt ugnen på 225 g.
  2. Vispa äggen fluffiga och vispa sedan ner sötningsströet en liten stund. Vispa ner vaniljpuver och lakritspulver. 
  3. Smält smöret tillsammans med chokladen. Blanda ner grädden. Vispa ner chokladsmeten i äggsmeten och häll i springform (mellanstor, min är 22 cm)
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt stå kallt några timmar innan servering. Pudra gärna över lite lakritspulver innan servering!

Källa & bild: 56kilo

Inga kommentarer: