söndag 27 december 2015

Tonfiskstek på salladsbädd - 300 kcal



Ingredienser - 1 portion
  • 125 gram färsk tonfiskfilé
  • 100 gram valfri sallad, isberg eller roman
  • 1/2 lime
  • 1 tsk rapsolja
  • Santa Maria Wasabi och sesamkrydda
Marinad
  • 1 msk sojasås
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/2 lime

Tillagning

  1. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Häll över tonfiskfilén och låt den dra i cirka 30 min.
  2. Vänd gärna ett par gånger under tiden. Stek på het teflonpanna några minuter på varje sida – tonfisken får gärna vara rosa/rå i mitten.
  3. Strimla salladen, droppa över resten av limesaften samt rapsoljan.
  4. Skär tonfisken i skivor, lägg på salladsbädden och krydda med Wasabi-sesam kryddan.

Källa & bild: Mitt kök

Inga kommentarer: