måndag 7 december 2015

Kycklingfärsgratäng - 390 kcal

Ingredienser - 2 portioner

  • 1 skivad aubergine, ca 350 g
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g kycklingfärs
  • 1 tsk smör/olja
  • ½ skivad purjolök
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 dl Arlas färskost rucola pesto
  • salt och peppar

Servera med: blandad sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Salta aubergineskivorna och låt dem ligga 10-15 minuter och vätska av sig. 
  3. Bryn färsen i fettet, tillsätt purjon och låt mjukna i pannan. Blanda ner tomatkross och färskost och smaka av med salt och peppar. 
  4. Torka av aubergineskivorna, stek dem mjuka i olja och varva dem i ugnsfast form med kycklingfärssåsen. 
  5. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: