onsdag 9 december 2015

Gratinerad brysselkål - 193 kcal


Ingredienser - 2 portioner
  • 250 gr Brysselkål 110 kcal
  • 1 msk olivolja 120 kcal
  • 1 tsk Salt
  • Nymald Svartpeppar
  • 10 gr hackade Valnötter 70 kcal
  • 50 gram hackad Feta ost 86 kcal
Så gör du:
  1. Värm ugnen till 200°C.
  2. Dela Bryssel Kålen och skär bort hårda delar. Lägg dem på en ugnssäker plåt, ha på salt och peppar.
  3. Baka i ugnen i 30 minuter, rör pannan i omgångar.
  4. När brysselkålen är klar, toppa med fetan och valnötterna. Sätt in den i ugnen igen och baka i 5- 10 eller tills osten har fått en fin färg.
  5. Servera omedelbart
Källa & bild: 5:2 recept

Inga kommentarer: