lördag 19 december 2015

Julkryddad fläskytterfilé med currygratäng - 395 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 600 g fläskytterfilé i bit
  • 6 torkade aprikoser
  • salt, peppar och malen ingefära
  • rosmarinkvistar
  • ½+½ msk smör/olja
  • 300 g tärnad potatis
  • 300 g tärnad squash
  • 100 g strimlad purjolök
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ½ msk curry
  • 1 dl mellanmjölk
  • 1 dl riven lagrad ost, 17 %

Servera med: grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Skär en skåra längsmed köttet och stoppa in aprikoserna. Krydda med salt, peppar och ingefära. Bind ihop med steksnöre och krydda även runtom. Bryn runtom i ½ msk smör och lägg över i en ugnssäker form. Lägg några rosmarinkvistar runt köttet och sätt in mitt i ugnen. Baka tills köttet är lagom genomstekt, 20–30 minuter. Låt vila 10 minuter och skär sedan i skivor. 
  3. Bryn potatisen och squashen i resten av fettet. Blanda med purjon i en ugnssäker form. Rör ihop crème fraiche med curry, mjölk och ost och blanda ner i potatisen. Grädda bredvid köttet ca 30 minuter, höj värmen till 250° när köttet tagits ut och låt gratängen få färg ca 10 minuter.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: