söndag 4 oktober 2015

Lammfärsspett & bönsallad - 280 kcal




Ingredienser - 2 portioner
  • 200 g lammfärs
  • 1 liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk hackad rosmarin
  • 1/2 tsk salt 
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl kokta röda linser 
  • 1 ägg. 
  • 200 g haricots verts 
  • 1 msk olivolja 
  • 2 tärnade tomater 
  • 50 g keso, 1,5%
  • 2 msk hackad gräslök
  • lite flingsalt

Tillagning
  1. Blanda lammfärs, pressad vitlöksklyfta, hackad rosmarin, salt och peppar.
  2. Rör i kokta röda linser och ägg. Forma avlånga järpar och bryn i fettfri teflonpanna. Lägg på ugnssäkert fat och låt steka klart mitt i ugnen i 175 grader, 12–15 min. 
  3. Fräs haricots verts i en stekpanna i olivolja ett par min, tillsätt tärnade tomater mot slutet. Servera spetten med bönsallad och keso, blandad med hackad gräslök. Strö över lite flingsalt.
Källa & bild: Hemmets 

Inga kommentarer: