söndag 25 oktober 2015

Glutenfri musli - 235 kcal


Ingredienser - 12 dl

  • 12 liter boveteflingor
  • 3 dl quinoapuffar
  • 1 dl linfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 2 dl grovhackade blandade nötter
  • 1 krm salt
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 12 dl Rynkeby® äppeljuice

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smör-&rapsolja och juice, blanda runt väl. Häll ut blandningen på bakplåtspapper i en långpanna. 
  3. Rosta i mitten av ugnen 20–30 min tills den har fått fin färg. Vänd runt flera gånger, framförallt mot slutet. 
  4. Låt kallna. Förvara i burk med lock.

  • Näringsvärden, per dl

    • Energi: 235 kcal
    • Protein: 7 g
    • Kolhydrater: 8 g
    • Fett: 16 g
Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: