torsdag 4 juni 2015

Lammracks med chèvrebetor - 400 kcal


Ingredienser - 6 portioner

  • 750 g lammracks
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • ½ msk rapsolja
  • salt, peppar och rosmarin
  • 1 kg späda rödbetor
  • ½ msk rapsolja
  • salt, peppar och timjan
  • 1 knippa skivad salladslök
  • 100 g chèvre eller fetaost

Dressing:
  • 1 msk balsamvinäger
  • ½ msk fransk senap
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Snitta hinnan på köttet i ett rutmönster. 
  2. Blanda citronsaft och -skal med olja och pensla köttet runtom. Salta, peppra och lägg på rosmarinkvistar. Grilla först den rutade sidan 3-4 minuter, vänd och grilla köttsidan lika länge. Pensla då och då med mer av citronoljan. 
  3. Skala och koka rödbetorna halvmjuka i saltat vatten ca 15 minuter, låt rinna av. Rulla dem i olja på ett dubbelt folieark. Salta, peppra och lägg på några timjankvistar. Grilla över glöd ca 10 minuter, vänd runt då och då. Strö över salladslök och ost. Vispa ihop dressingen och ringla över.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: