torsdag 11 juni 2015

Kyckling Roma - 385 kcal


Ingredienser

  • 120 g färsk pasta, ev. glutenfri
  • 200 g hyvlad squash
  • 250 g strimlad kyckling(lår)filé
  • 10 hela salviablad
  • ½ msk olivolja
  • 1 hackad schalottenlök
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 200 g konserverade körsbärstomater
  • 1½ krm socker
  • salt och peppar
  • 3 msk riven parmesanost

Servera med: blandsallad

Gör så här

  1. Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen. 
  2. Fräs löken genomskinlig i resten av oljan, tillsätt vinet och låt det mesta koka in. Blanda ner tomater, socker, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Blanda såsen med den avrunna pastan, kycklingen och det mesta av parmesanosten. 
  3. Lägg upp i djupa tallrikar och strö över resten av osten.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: