onsdag 24 juni 2015

Köttfärsbiffar med brunsås - 316 kcal


Ingredienser - 6 portioner

Biffar:
  • 6 msk ströbröd (knappt 1 dl)
  • 2,25 dl mjölk
  • 600 g nötfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk riven lök
  • 1 ägg
  • svartpeppar
  • 1/2 msk smör
  • 1/2 msk rapsolja
Sås:
  • 3 dl sky
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 1/2-1 tsk kinesisk soja
  • 2 msk lätt crème fraiche
  • svartpeppar
Tillagning

1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 minuter.
2. Rör i färs och salt, lök och ägg. Peppra.
3. Blöt händerna och forma till 12 platta biffar.
4. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Stek 4 biffar åt gången. Bryn på båda sidor så de får färg och efterstek sedan ca 4 minuter per sida på lägre värme. Håll varma under folie.
5. Vispa ur pannan med hett vatten så det blir 3 dl. Sila och häll upp i kastrull. Lägg i buljongtärning och låt koka upp. Vispa ut mjölet i vatten och rör i kastrullen under vispning. Låt småputtra 5 minuter. Smaksätt med soja. Rör i créme fraiche och peppra.
6. Servera biffarna med potatis, sås, gärna saltgurka och grönsaker!

Källa & bild: Annas matkoll

Inga kommentarer: