måndag 10 oktober 2011

Herrgårdsgryta med kyckling


Ingredienser - 2 portioner


2 stkycklingfiléer, (250 g)
1 stlök, gul
1 stmorot
2 tsksmör
1,5 dlvatten
0,5 sthönsbuljongtärning
3 stansjovisfiléer
4 stkryddpepparkorn
2 stlagerblad
1 tskvetemjöl
1,5 dllagalätt, (Kelda 5 %)
1 mskpersilja, hackad

Tillbehör

350 gpotatis, kokt


Tillagning

  1. Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.
  2. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken.
  3. Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad.
  4. Låt allt koka ca 10 minuter.
  5. Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter. Strö över persilja. Servera med kokt potatis.
Energi per portion: Ca 395 kcal, varav 10 g fett.


Källa & bild: alltommat

1 kommentar:

Anonym sa...

är det 395 kcal i hela maträtten iklusive potatisen som man har till eller är det 395 kcal i själva grytan?