torsdag 6 oktober 2011

Kycklingfickor på fräsch grönsaksbädd



Ingredienser - 4 portioner 
  • 6 mogna kvisttomater
  • 3 salladslökar
  • 150 g sockerärter
  • 5 kyckling- eller kalkonschnitzlar à 125 g
  • 1 schalottenlök
  • 1 ägg 
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk herbes de Provence
  • salt, svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk dijonsenap med dragon
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • örter till garnering
Tillagning
  1. Skölj och halvera tomaterna. Ta bort stjälkfästet och kärnorna. Tärna tomaterna fint. Skölj och ansa salladslöken och skär den i 2 cm stora bitar. Skölj och ansa sockerärterna. Halvera om de är stora.
  2. Lägg ut 4 schnitzlar på arbetsbordet. Mal den sista schnitzeln eller hacka den fint. Skala schalottenlöken och hacka den fint. Blanda det hackade köttet med ägg, ströbröd och herbes de Provence. Krydda med salt och peppar.
  3. Bred köttmassan på de 4 schnitzlarna och skär dem i 2–4 lika stora bitar. Vik ihop köttbitarna och fäst ihop med tandpetare. Hetta upp 1 msk olja i en teflonstekpanna och stek fickorna 4–6 min på varje sida beroende på tjocklek. Salta och peppra efter stekningen.  Ta upp fickorna ur stekpannan och håll dem varma.
  4. Häll det vita vinet i stekpannan och skrapa så att smakerna blandas. Rör ner senapen och koka ihop vätskan tills hälften återstår. Vispa ner grädden, smaka av med salt och peppar och koka tills hälften av såsen återstår.
  5. Hetta under tiden upp resten av oljan i ytterligare en teflonpanna. Lägg i salladslök och sockerärter och fräs hastigt under omrörning. Tillsätt tomaterna och fräs 2 min under omrörning. Salta och peppra. Lägg upp grönsakerna och lägg fickorna ovanpå. Servera med såsen. Garnera med örter.
Näringsvärde/portion
Kcal 244
Fett 16g 
Protein 41g
Kolhydrater 17g
Fibrer 5g


Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: