fredag 28 oktober 2011

Dessertwok med äpple och päron


Ingredienser- 6 portioner
  • 4 röda äpplen
  • 2 gröna päron
  • 1 tsk hela kardemummafrön
  • saften av 1 citron
  • 1 msk smör
  •  2 tsk olja
  • 0,5 dl råsocker

Till servering:
vaniljvisp eller vaniljglass


Tillagning

1. Tvätta och kärna ur äpplen och päron, men skala dem inte. Skär frukterna i fina klyftor.


2. Stöt kardemummafröna i en mortel. Blanda äpplen, päron och kardemumma i en skål och pressa citronsaften över.


3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna och tillsätt smör och olja. Fräs frukterna under omrörning ca 10 min. Fräs först några min på hög värme och därefter på medelvärme.

4. Strö över råsocker och låt det karamelliseras på äpplena. Rör om ordentligt. Servera fruktwoken med vaniljvisp eller vaniljglass.

Näringsvärde per portion
Kcal 111 
Fett 4g  Protein <1g
Kolhydrater 20g
Fibrer 2g


Tips
Desserten kan förberedas fram t o m steg 2. Låt frukten dra i kardemumma och citron tills det är dags att servera. Woka frukten strax innan det är dags att äta.



Källa & bild: Impoline

Inga kommentarer: