torsdag 13 oktober 2011

Efter träningen - Rågbröd med makrill



Direkt efter att du tränat är det en bra idé att äta något – helst redan under den första timmen.



Varför: Du får en optimal blandning av kolhydrater och proteiner om du kombinerar bröd och fisk. Makrillen har den extra fördelen att den innehåller en massa n-3-fettsyror, som fungerar inflammationshämmande och därför kan lindra träningsvärk i leder och senor. Med makrill i tomatsås får du dessutom i dig ämnet lykopen som stärker immunförsvaret.
Hur mycket: Det behövs två normal skivor rågbröd och 60 gram makrill - eller 80 gram om den är blandad med tomat - för att täcka ditt behov.
Näringsinnehåll: 361 kcal, 17 gram protein, 14 gram fett, 47 gram kolhydrat, 8 gram kostfibrer.
Alternativ: Andra typer av bröd. Makrillen kan ersättas av sill eller lax.
Källa & bild: Aktiv träning

Inga kommentarer: