lördag 2 maj 2009

Tomatpaj med svamp och basilika

Ingredienser
  • 1 stor schalottenlök
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 tsk rapsolja
  • 4 ägg
  • 200 g ost, mager
  • 1½ dl lättmjölk
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 500 g blandade tomater
  • Färsk basilika

Tillagning

  1. Hacka löken fint, skölj champinjonerna och skär dem i kvartar. Svetta löken i 1 tsk olja. 
  2. När löken är mjuk, tillsätt champinjonerna och låt dem småputtra i cirka 5 min. Lägg nu champinjoner och lök i pajformen.
  3. Vispa äggen lätt och blanda dem med riven ost och mjölk, lite havssalt och nymalen peppar. 
  4. Häll äggmassan över lök och champinjoner. Skölj och halvera tomaterna, lägg dem i massan. Grädda pajen i 180-190 grader i 50 minuter. 
  5. Vrid upp värmen lite de sista 5 minuterna, om pajen inte redan har blivit lätt gyllenbrun. 
  6. Låt pajen svalna lite innan du skär upp den. Strö över lite strimlade basilikablad och servera pajen.

NÄRINGSINNEHÅLL

per person (ca 345 gram)

Energi: 250 kcal
Fett: 10,8 gram
Protein: 29,6 gram
Kolhydrater: 10,7 gram


Källa & bild: iForm

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många kcal är det ungefär? (:

A sa...

Precis som det står under näringsinnehåll så är det ca 250 kcal per portion, 345g paj ;)