torsdag 21 maj 2009

Tabbouleh



Ingredienser - 4 portioner

  • 2,5 dl bulgur (råris om du inte tål gluten)
  • 1 röd lök
  • 1-2 dl färsk slätbladig persilja
  • 1 dl färsk mynta
  • 5 cm gurka
  • 3 tomater
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 0,5 dl olivolja
  • Salt
  • Vitpeppar

Tillagning

  1. Koka bulgurn i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Låt svalna.
  2. Hacka grönsakerna och blanda samtliga ingredienser. Smaksätt med salt och nymalen vitpeppar.
  3. Mängden mynta, persilja och citronjuice kan du anpassa efter din egen smak.

Energi per portion 300 kcal

E% 9 procent protein, 41 procent fett, 50 procent kolhydrater


Källa & bild: halsa.se

Inga kommentarer: