lördag 2 maj 2009

Kycklingbröst med kiwisallad

Ingredienser - 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 dl teriyaki
  • 100 g machésallad
  • 4 gröna kiwifrukter

Dressing:

  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Liten schalottenlök
  • Havssalt
  • Svartpeppar
Tillagning

  1. Lägg kycklingbröstfiléer i teriyaki och låt stå och dra i kylskåp i minst 6 timmar.
  2. Stek sedan filéerna på båda sidorna i en teflonpanna i den marinad som sitter kvar på kycklingen. Stek dem först på hög värme på båda sidorna, häll nu på resten av marinaden och låt kycklingfiléerna puttra färdigt på medelvärme, ca 7 minuter på varje sida. 
  3. Skölj sallad och skala och skär kiwifrukterna i klyftor. Gör dressing av olja, vinäger, finhackad schalottenlök, salt och nymalen svartpeppar. 
  4. Skär kycklingfiléerna i halvtjocka skivor och lägg upp dem med sallad och kiwi. Häll slutligen på dressingen.

NÄRINGSINNEHÅLL

per person (ca 225 gram)

Energi: 256 kcal
Fett: 12 gram
Protein: 27 gram
Kolhydrater: 12 gram


Källa & bild: iForm

Inga kommentarer: