lördag 26 september 2015

Torsk- och räkgryta med mexikanska smaker - 390 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 hackad silverlök eller gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 squash (250 g), i stavar
  • 1 paprika (150 g), i bitar
  • 500 g krossade tomater
  • ½ hönsbuljongtärning
  • 1 tsk oregano
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 krm chiliflakes
  • 2 dl lätt kokosmjölk
  • salt
  • 1 msk pressad lime
  • 300 g torskfilé
  • ½ kg oskalade räkor eller 200 g skalade räkor
Garnering: finrivet limeskal
Servera med:
  • 5 dl kokt fullkornsris (1½ dl okokt)
  • 50 g salladsblad

Gör så här

  1. Fräs all lök i lite av oljan i en gryta så den blir mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan.
  2. Fräs squashen och paprikan i resten av oljan i grytan, squashen får gärna få lite färg.
  3. Lägg tillbaka löken och tillsätt krossade tomater, buljongtärning, oregano, timjan, spiskummin och chiliflakes.
  4. Låt grytan koka i 10 minuter, squashen ska bli mjuk. Rör ner kokosmjölk, salt och pressad lime. Dela torsken i bitar och skala räkorna. 
  5. Tillsätt torsken och låt den sjuda tills den är genomkokt, det tar ca 5 minuter. Rör ner räkorna som bara ska bli varma.
  6. Servera grytan med finrivet limeskal, fullkornsris och salladsblad.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: