måndag 7 september 2015

Grönsaksomelett med svamp och feta - 340 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 150 g tärnad squash
  • ½ strimlad röd paprika
  • 50 g skivad svamp
  • 1 msk smör/olja
  • 100 g halverade körsbärstomater
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • salt och peppar
  • 75 g fetaost, max 23 %
Garnera med: basilika

Gör så här

  1. Fräs squash, paprika och svamp i matfett 4–5 minuter. 
  2. Tillsätt tomater och timjan och fräs ½ minut till. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar. Slå smeten över grönsakerna och grädda ca 3 minuter. Stick i smeten så att den rinner ner i botten av pannan. 
  3. Smula över fetaost och grädda tills omeletten stelnat, men fortfarande är krämig.

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: