söndag 20 september 2015

Köttfärssoppgryta - 380 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 200 g nötfärs, max 12 %
  • ½ hackad gul lök
  • 1 bit fint tärnad selleri, 50 g
  • 1 tärnad morot, 70 g
  • ½ msk smör/olja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2–5 dl köttbuljong*
  • 1 dl frysta sojabönor
  • 1 msk hackad persilja
  • salt och peppar

Servera med: 2 skivor grovt bröd à 40 gGarnera med: persilja

Gör så här

  1. Fräs färs, lök, selleri och morot i matfett, tillsätt tomatpuré och 2 dl buljong och koka 7–8 minuter. Tillsätt bönor och koka en minut till.
  2. Blanda ner persilja och smaka av med salt och peppar.

*Om du vill äta rätten som soppa späder du med 3 dl buljong till.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: