Ingredienser - 4 portioner
- 4 kycklingfiléer, ca 500 g
 - 2 vitlöksklyftor
 - 2 tsk smör
 - 1 tsk salt
 - 1/2 msk tomatpuré
 - 1 tsk mald ingefära
 - 1 tsk garam masala
 - 1 tsk gurkmeja
 - 1 krm chilipeppar
 - 1/2 dl vatten
 - 2 dl lätt crème fraiche
 
Gör så här
- Skär kycklingfiléerna i strimlor. Skala och hacka vitlöken.
 - Bryn kycklingköttet i smör i en teflonpanna. Krydda med salt och lägg över i en gryta. Tillsätt vitlök, tomatpuré, alla kryddor, vatten och crème fraiche.
 - Låt grytan koka ca 5 min. Servera med kokt ris.
 - Man kan blanda riset med tärnad gurka, gul paprika och tomat, det passar perfekt.
 
Per portion:
Ca. 400 kcal
36 g protein
37 g kolhydrat
12 g fett.
Källa & bild: Matklubben

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar