lördag 25 juli 2015

Jordgubb- och rabarbersmulpaj - 259 kcal



Ingredienser - 8 bitar

Deg:
  • 2 dl havremjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl riven kokos
  • 0,5 dl Sukrin eller stevia sötströ
  • 2 msk osötat äppelmos
  • 0,5 dl kokosolja (fast form)
Smuldeg: Halva satsen deg +1,5 dl havregryn

Fyllning:
  • 500 g färska jordgubbar
  • 1 stjälk rabarber
  • 1.5 tsk potatismjöl
  • 2 msk Sukrin eller Stevia sötströ
Tillagning

1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Blanda ihop alla ingredienser till degen och dela degen i två delar. Tryck ner halva degen i botten av en lite mindre pajform.
3. Skär rabarber och jordgubbar i mindre bitar och strö över sukrin och potatismjöl, rör runt. Häll blandningen över botten.
4. Blanda ner havregrynen i den andra halvan av degen tills du får en smuldeg. Strö smuldegen över frukten och grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills toppen är gyllenbrun och krispig. Ta ut och låt svalna lite. 
Servera med lättglass eller för en proteinrikare efterrätt: hemgjord vaniljsås (lättkvarg, vaniljpulver, sukrin).

Näringsvärde per bit:
259 kcal
19 g kolhydrater
6 g protein
17 g fett

Källa & bild: Tasty health

Inga kommentarer: