fredag 24 juli 2015

Aubergine- och halloumiburgare - 315 kcal




Ingredienser - 2 portioner

  • ½ msk rapsolja
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk pressad citron
  • ½ msk hackad timjan
  • 4 cm-tjocka aubergineskivor
  • 2 skivor halloumi, 140 g
  • 4 salladsblad
  • 4 skivor tomat
  • ½ skivad röd lök

Sås:
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • ½ riven vitlöksklyfta
  • 4 cm riven avrunnen gurka
  • salt och peppar

Garnera med: timjan

Gör så här

  1. Blanda olja, soja, honung, citron och timjan och pensla blandningen på aubergineskivorna. Stek/grilla ca 2 minuter på varje sida. 
  2. Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Grilla halloumin. 
  3. Lägg salladsbladen på två aubergineskivor och lägg på halloumi, tomatskivor och lök. Klicka över såsen och lägg aubergineskivor överst.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: