fredag 22 februari 2013

GI - chokladkaka

GI-chokladkaka


Ingredienser - 12 bitar

  • 100 g Svenskt Smör från Arla
  • 300 g mörk choklad ca 70% kakaohalt
  • 4 st ägg
  • 12 dl fruktsocker
  • 1 krm salt
  • 12 dl pinjenötter

Till servering:

2 dl Arla® vispgrädde
2 msk hackad citronmeliss
rivet skal av 12 st lime

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Smält smöret i en kastrull. Dela chokladen i bitar och rör ner i smöret. Låt den smälta på svag värme under omrörning. 
  3. Dela gulor och vitor. Vispa ihop äggulor, socker och salt. Rör ner dem i chokladsmeten.
  4. Vispa vitorna till skum och vänd ner dem.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter. Rosta pinjenötterna i torr varm stekpanna och strö över kakan. 
  6. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Kakan ska vara lite lös i mitten. Låt den kallna.
  7. Servera med vispad grädde, smaksatt med citronmeliss och rivet limeskal.

Näringsvärden, per bit

  • 320 kcal
  • 5 gram protein
  • 20 gram kolhydrater
  • 25 gram fett

  • Källa & bild: Arla

2 kommentarer:

A.L.M. sa...

Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
1 till 10.

Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

Hälsningar

http://www.Fooduel.com

Jon sa...

Wow! Ser fantastiskt gott ut! :)

Här har du inredningsvis recept för äppelpaj och kanelglass - hoppas det smakar :)

Äppelpaj och kanelglass

Jon, at inredningsvis.se