torsdag 22 januari 2015

Hallonmuffins - 85 kcal/st



Ingredienser – 9 st medelstora


  • ägg
  • 100 g kvarg
  • ½ dl ekologisk mellanmjölk
  • ½ dl vatten
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 3 msk bakprotein
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1,5 dl valfritt mjöl
  • 1 dl sötin/steviaströ
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vanilj
  • 290 g hallon 

Tillagning

  1. Vispa ägg och sötin fluffigt. 
  2. Blanda i resterande blöta ingredienser, blanda väl! 
  3. Rör ihop de torra ingredienserna i en annan bunke, sikta ned dessa i den blöta smeten. Blanda väl och rör till sist ned hallonen.
  4. Grädda i 200 grader varmluft, ca 15 minuter. Låt svalna på galler/i bakduk innan ni äter dem, annars blir de väldigt kladdiga!

Näringsvärde (hela satsen)

59 g protein (30,8E%)
91 g kolhydrater (47,5 E%)
19 g fett (22,3E%)
765 kcal

Källa & bild: Shapemeup

Inga kommentarer: