onsdag 6 februari 2013

Gräslökslax med citronsås



Ingredienser - 2 port

  • 2 bitar laxfilé à 140 g
  • salt, peppar
  • 2 msk gräslök
  • 1½ dl fiskbuljong, gärna från fond
  • 1 tsk arrowrot
  • 1 msk pressad citron
  • 2 msk vitt vin
  • ½ msk smör, ev. mjölkfritt margarin
  • 3 msk hackad dill

Garnera med: dill och gräslök
Servera med: 200 g kokt, pressad potatis, 150 g kokt broccoli

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°. 
  2. Krydda fisken, lägg i ugnsfast form och strö gräslöken över. 
  3. Baka i ugnen 10–15 min. Vispa ut arrowrot i fiskbuljongen tillsammans med citronsaft och vin. Koka upp under omrörning. Vispa ner smöret. 
  4. Rör ner dillen strax före servering så att den behåller sin gröna färg.

Psst: Arrowrot ger en klar redning, men kan bytas mot maizena.

Energi per portion: 375 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: