lördag 22 december 2012

Brownies med julsmak





Ingredienser - 9 stycken

  • 150 gram dadlar
  • 60 gram valnötter
  • 40 gram kakaopulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • Rivet skal från ½ KRAV-apelsin

Garnering

  • 40 gram kokosflingor
  • + ev blåbärssaft till färgning

Tillagning

  1. Kör alla ingredienser i en matberedare tills massan är finhackad.
  2. Fördela den på ett bakplåtspapper, tryck ihop den och forma massan till en fyrkantig kaka. Kavla på ytan med en kavel så att den är riktigt platt.
  3. Kör sedan kokosflingor med 1–2 matskedar blåbärssaft i matberedaren (du kan också låta bli att tillsätta saft i kokosflingorna eftersom den bara är avsedd att ge färg).
  4. Strö på kokosflingorna på kakan och tryck försiktigt ner dem.
  5. Ställ den svalt i en timma och skär sedan kakan i 9 bitar.

Näringsvärde per st:
Energi: 150 kcal
Protein: 2 g
Fett: 8 g
Kolhydrater: 17,5 g

Källa & bild: IForm

1 kommentar:

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Vilken härlig brownie! Tycker det är väldigt gott att blanda nötter och färska dadlar. Spännande med blåbärssaften på!