fredag 16 oktober 2009

Ugnsbakade höstäpplen med björnbär och mandel

Ingredienser - 4 portioner
  • 4 medelstora äpplen, gärna Gravensteiner
  • 20 g sötmandlar
  • 3 msk russin
  • 100 g björnbär
  • 1 msk flytande smör & rapsolja
  • 1 msk farinsocker

Tillbehör: 3 dl lätt vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Kärna ur äpplena. Ställ dem i en ugnssäker form med hålen upp.
  3. Hacka mandlarna fint. Blanda dem med russin, björnbär, smör-& rapsolja och farinsocker. Tryck ner blandningen i äpplena så att det blir ganska kompakt. Det som inte får plats kan läggas runt om äpplena. Baka i ugn ca 30 min eller tills äpplena är mjuka. Täck ev över med aluminiumfolie om russinen börjar brännas.
  4. Servera de varma äpplena med vaniljglassen.

ENERGI PER PORTION 270 kcal 9 g fett, 4 g protein, 44 g kolhydrater

Källa & bild: Lagalätt

Inga kommentarer: