torsdag 22 oktober 2009

Pumpasallad med rostade valnötter

Ingredienser - 4 portioner
  • 500 g pumpa
  • 3 msk hallonvinäger
  • 1 msk honung
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 nypa malen nejlika
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 litet huvud lollo rosso
  • 30 g valnötskärnor
  • 2 msk valnötsolja
  • 0,5 knippe gräslök

Tillagning

  1. Skala och ansa pumpan. Skär fruktköttet i långa, smala strimlor, ev med hjälp av ett grönsaksjärn. Lägg strimlorna på ett fat. Blanda vinäger, honung, malen ingefära och malen nejlika. Krydda med salt och peppar och droppa blandningen över pumpan. Täck över och låt dra 2 tim.
  2. Skölj och ansa lollo rosso och dela salladen i lagom stora munsbitar. Rosta valnötskärnorna i en torr stekpanna, lägg upp dem på en tallrik och smula dem samtidigt grovt.
  3. Ta upp pumpan ur marinaden och låt den rinna av i en sil. Ta vara på marinaden och blanda den med valnötsoljan. Krydda dressingen med salt och peppar.
  4. Blanda salladsblad och dressing.4. Lägg upp salladsblad och pumpa på 4 tallrikar eller på ett fat. Klipp eller hacka gräslöken fint. Strö valnötter och gräslök ovanpå salladsportionerna och servera genast.

Näringsvärde per portion 157 kcal Fett 11g Protein 3g Kolhydrater 9g Fibrer 3g

Källa & bild: Hembakat

Inga kommentarer: