onsdag 10 februari 2016

Wallenburgare - 400 kcal



Ingredienser - 2 portioner

  • 200 g kalvfärs
  • 1 äggula
  • salt och peppar
  • 1 tsk kalvfond
  • 2 msk matlagningsgrädde, 15 %
  • 1 tsk smör/olja
  • 2 skivor rostat surdegsbröd à 35 g
  • 2 fina salladsblad
  • 75 g lättkokta sockerärter
  • 2 msk turkisk yoghurt
  • ½ tsk honung
  • 2 msk frysta lingon

Gör så här

  1. Blanda färs, äggula, salt, peppar, fond och grädde och forma två platta biffar. 
  2. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Lägg sallad och sockerärter på och runt brödet, lägg biffarna ovanpå. 
  3. Rör ihop yoghurt, honung och lingon och klicka såsen över biffarna.
Källa & bild:MåBra

Inga kommentarer: