onsdag 17 februari 2016

Tacos med räkor och hemgjorda tortillabröd - 125 kcal


Ingredienser - 8 portioner

Tortillabröd:
2 dl vetemjöl + lite till utbakningen
¾ tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk margarin eller smör
¾ dl vatten
Marinerade räkor:
200 g skalade räkor
1 msk chipotlepasta, gärna mellanstark
Avokadosalsa:
1 mogen avokado i tärningar
2 tomater i tärningar
2 msk finhackad rödlök
2 tsk pressad lime
1 tsk finhackad röd chili
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad koriander eller bladpersilja
salt och peppar
Tillbehör:
50 g salladsblad
Garnering: koriander

Gör så här

Tortillabröd:
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och margarin eller smör i en bunke. Finfördela fettet med en vanlig gaffel. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en kladdfri deg. Låt degen vila kallt i 30 minuter.
2. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 8 jämnstora bitar. Kavla ut varje till en rund kaka som mäter ca 9 cm i diameter.
3. Stek bröden i en torr stekpanna, stek dem någon minut på varje sida så att de får färg.
Räkor och salsa:
1. Blanda avokado, tomat, rödlök, lime, chili, vitlök och koriander i en bunke till salsan. Smaka av med salt och peppar.
2. Rör ihop räkor och chipotlepasta i en bunke.
3. Lägg räkorna i små högar på bröden. Lägg salsa och salladsblad bredvid. Garnera med lite koriander.
Psst: Enbart tortillabröden ger 65 kcal/styck
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: