lördag 27 februari 2016

Lövbiffspanna med avokadoröra - 385 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 400 g lövbiff
  • 1 skivad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1½ msk rapsolja
  • 1 paprika, 125 g, skuren i bitar
  • 200 g halverade cocktailtomater
  • salt och peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk chiliflakes
  • 1 krm rökt paprikapulver (t ex Santa Maria)

Avokadoröra:
  • 1 avokado
  • 1 tsk pressad citron
  • 3/4 dl filmjölk
  • salt och peppar
  • Servera med:
  • 1 ½ dl kokt ris/portion

Garnering:
  • hackad koriander

Gör så här

  1. Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor.
  2. Stek all lök i lite olja i en stekpanna så att den blir mjuk och glansig. Lägg löken åt sidan. Stek paprika och tomater i stekpannan. Lägg det åt sidan.
  3. Stek lövbiffen, stek på hög temperatur och hälften åt gången. Lövbiffen ska få färg. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan allteftersom.
  4. Lägg tillbaka allt det stekta i stekpannan och smaksätt med kryddorna. Rör om så att allt blir blandat.
  5. Gröp ur avokadon och mosa innehållet tillsammans med pressad citron och filmjölk. Servera lövbiffspannan med lite hackad koriander och kokt ris.

Källa & bild:MåBra

Inga kommentarer: