tisdag 31 maj 2011

Lätt potatissallad med gräslökskräm



Ingredienser - 4 portioner
  • 800 g färskpotatis
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 tjock skiva rökt skinka (100 g)
  • 10 g smör
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk sherryvinäger
  • salt, svartpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 1 dl gräddfil

Tillagning
  1. Borsta av potatisen grundligt. Lägg den i en kastrull, täck med vatten och tillsätt kumminfröna. Koka potatisen 20–25 min under lock. Låt de kokta potatisarna svalna.
  2. Ta bort ev fett från skinkan och tärna den fint. Hetta upp smöret i en teflonstekpanna och bryn skinkan runtom. Blanda ner grönsaksbuljongen och ta pannan från värmen.
  3. Skär potatisarna i munsbitar och lägg dem i en skål. Skölj och ansa salladslöken och skär den i 1 cm stora bitar. Blanda salladslöken med potatisen.
  4. Rör samman olja, sherryvinäger, skinkbuljong, salt och peppar. Blanda dressingen med potatisen och salladslöken och låt dra 1 tim.
  5. Hacka gräslöken fint och blanda den med gräddfilen. Krydda med salt och peppar. Lägg upp potatissalladen på tallrikar och lägg på en klick av gräslökskrämen.

Näringsvärde/portion:

261 kcal
Fett 9g
Protein 11g
Kolhydrater 35g


Källa & bild: Impoline



1 kommentar:

Delikata Recept sa...

Ser härligt fräscht och gott ut!