tisdag 24 maj 2011

8 tips som hjälper dig hitta sommarformen!


Nu börjar det bli hög tid att hitta sommarformen (ny livsstil),  bättre sent än aldrig :) Hittade några bra tips som kanske kan vara en hjälp på vägen.

Börja i liten skala

Sätt ett mål och lägg upp en plan för din träning och kost. Men kom i håg att ta små steg i början. Börja med exempelvis 20 minuters träning tre gånger i veckan. Om du börjar långsamt är det lättare att fortsätta – i stället för om du rivstartar. Då riskerar du att tröttna snabbare. Det är uthålligheten som är nyckeln till att förvandla kroppen.

Behåll motivationen

Brukar du tappa motivationen snabbt? Ett tips är att satsa på träning som du tycker är rolig. Det ska vara kul att träna – inte ett måste. Använd peppande och energigivande musik. När det blir tufft, skapa en bild inom dig hur du vill se ut, vad du vill att träningen ska ge dig. När du ser ditt mål är det lättare att hålla humöret uppe.

Satsa på omväxling

Gör inte samma typ av träning, och ät inte samma mat, varje dag. Dels kommer du att tycka att det blir tråkigt i längden, dels känner kroppen av rutinerna och vänjer sig. Därmed blir träningen inte lika effektiv. Variation är ett nyckelord vid viktnedgång! Varva konditions- och styrketräning, och hitta en massa goda och nyttiga recept som du kan laga.

Gör det enkelt

Träning behöver inte vara avancerat. Gör armhävningar, situps och benböj hemma i sovrummet morgon och kväll – och varva med promenader – så är du en bra bit på väg! r tipsar vår personliga tränare Katarina Woxnerud om enkla hemmaövningar!

Glöm inte maten

Många som vill gå ner i vikt äter för lite. Hoppa absolut inte över några måltider, utan ät rejält och regelbundet. Det är det onödiga småätandet som du ska försöka undvika.

Lär känna din kropp

Du vet bäst vad din kropp behöver. Hoppa därför inte på några trenddieter och följ dem slaviskt, utan känn efter vad som fungerar bäst för dig, både i matväg och när det gkommer till träning.

Satsa på fin form året runt

Glöm inte bort din kropp när sommaren är över. Försök att behålla ditt nyttiga tänk och din regelbundna träning. På så sätt kommer pressen att komma i bikinin inte att bli lika påtaglig varje år. Dessutom är det lättare att jobba mot ett långsiktigt mål, i stället för bara vilja se bra ut under en sommar.

Uppskatta dig själv

Hann du inte komma i toppform den här sommaren? Det är inte hela världen. Lär dig att uppskatta dina positiva sidor och attribut, i stället för att fokusera på det negativa. Okej, du kanske inte har en platt mage, men du har säkert något annat som många omkring dig uppskattar minst lika mycket!

Källa & bild: MåBra

3 kommentarer:

hanna sa...

bra tips :) tränar själv hemma förhoppningsvis kan man påverka den lilla putmagen lite iaf.

AD sa...

Ha ha, ja den kan vara lite jobbig att fåå bort ibland. Själv får jag bara större och större putmage...men det ska jag ha så för första gången är jag glad för det :) Med efter juli så ska den bort!

hanna sa...

den putmagen är fin :D inte långt kvar nu då, spännande :)