tisdag 12 juli 2016

Viltlasagne - 316 kcal


Ingredienser - 9 portioner

  • viltfärs (ca 1 kg)
  • fullkornsplattor (2 lager x 4 plattor)
  • krossade tomater (3 förpackningar á 400g)
  • gul lök (2 stora)
  • röd lök (ca 1 st)
  • vitlök (ca 4 klyftor)
  • kryddpeppar (massor – kanske 4 msk hela korn som mortlas)
  • svartpeppar (grovmalen)
  • soja (några matskedar)
  • soltorkade tomater (en handfull)
  • ekologisk keso (2 x 250g)
  • philadelphia (ca 1/2 dl)
  • färsk spenat (en stor förpackning)
  • skivade äpplen (ca 2 st på toppen)
  • färsk timjan (massor)
  • riven parmesan (ett par matskedar)
  • riven muskot (lite lagom)

Tillagning
  1. Röra nr 1 = färs, krossade tomater, kryddor, lök & soltorkade tomater – koka ihop till en mustig sås/röra. 
  2. Röra nr 2 = keso, philadelphia & färsk spenat. Äpple, timjan, rödlök & parmesan på toppen!

NÄRINGSVÄRDE – för hela satsen311 g (44E%) protein194 g (27E%) kolhydrater92 g (29E%) fett2848 kcal
Källa & bild: isilife.se

Inga kommentarer: