fredag 24 juni 2016

Torsk på sötpotatischips - 250 kcal


Ingredienser - 1 portion

  • 50 g sötpotatis
  • 50 g gulbeta/rödbeta
  • 125 g torskfilé
  • ½ gurka
  • ¼ grön chili
  • 1 myntastjälk
  • 1 lime
  • 1 paket krasse
  • 1 ägg
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Skala sötpotatis och betor. Skär i lövtunna skivor och lägg ut på bakplåtspapper.
  2. Baka dem i 15 minuter på 170 grader och ta ut.
  3. Vrid upp till 200 grader och baka fisken i 12 minuter. Ställ in potatis och betor igen under de sista 5 minuterna i ugnen.
  4. Skär gurkan i långa remsor, hacka chili fint, plocka av myntan och vänd i limesaft. Krydda med havssalt och nymalen peppar.
  5. Skölj och torka krassen.
  6. Koka upp vatten i en gryta. Häll i lite salt och vinäger när vattnet börjar koka.
  7. Vispa upp en virvel i vattnet. När virveln avtar lite i styrka, hälls ägget ner direkt från skalet och kokas i 3 minuter.
  8. Ta försiktigt upp ägget med en hålslev.
  9. Lägg upp allt på en tallrik.
Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: