torsdag 30 juni 2016

Rödkålspaj med tryffelbrie- 325 kcal



Ingredienser - 8 portioner

Pajdeg
  • 40 g kokosolja eller smör
  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 ägg
  • 1 msk fiberhusk
  • salt
Fyllning
  • 300 g rödkål, strimlad
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk torkad persilja
  • 1,5 tsk torkad dragon
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 tsk himalayasalt
  • 100 g tryffelost, tex Castello vit tryffelost, 38 % (kan bytas ut el uteslutas)
  • Äggstanning
  • 3 ägg
  • 2 dl kokosmjölk eller grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Smält smöret/oljan och låt svalna lite. Blanda ihop resten av ingredienserna till pajskalet och baka ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. 
  3. Förgrädda pajskalet 10–12 min. Höj sedan temperaturen till 200°. 
  4. Blanda ihop rödkålen med äggstanningen och smaka av med kryddor. Häll blandningen i pajskalet och toppa med tryffelost. 
  5. Grädda i ugnen i ca 30 minuter på 200°.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: