torsdag 19 maj 2016

Potatissallad med kapris - 270 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 1 strimlad rödlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 4 msk olivolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk vatten
  • 2 msk kapris
  • 600 g kokt, kall potatis, helst färsk
  • 10 klyftade rädisor
  • 1 dm tärnad gurka
  • 25 g rucolablad
  • 1 msk hackad timjan
  • salt och peppar

Gör så här

1. Blanda lök, vitlök, olja, vinäger och vatten i en kastrull och låt puttra några minuter tills löken börjar mjukna.
2. Tillsätt kapris och låt den koka med en minut.
3. Skär potatisen i halvor och blanda med rädisor, gurka och den varma lökdressingen.
4. Vänd ner rucola och timjan och smaka av med salt och peppar.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: