fredag 13 maj 2016

Marängswiss - 225 kcal


Ingredienser - 4 portioner

Maränger:
  • 15 rostade hasselnötter, 15 g
  • 1 äggvita
  • ½ dl strösocker

Chokladsås:
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 15 g mörk choklad

Swiss:
  • maränger enligt receptet ovan
  • chokladsås enligt receptet ovan
  • 250 g skivade jordgubbar
  • ¾ dl mellangrädde
  • 2 dl hallonsorbet

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. 
  2. Finhacka nötterna. Vispa äggvitan till hårt skum. Vispa ner sockret lite i taget tills du fått en tjock, blank smet. Vänd ner nötterna och klicka ut 16 små maränger på bakpappersklädd plåt. 
  3. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt kallna på plåten. 
  4. Koka upp vatten, sirap och kakaopulver och låt sjuda hastigt under vispning. Ta av från värmen och bryt ner chokladen. 
  5. Låt kallna i rumstemperatur.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: