tisdag 3 november 2015

Krämig spenatpasta med kallrökt lax - 375 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 2 plommontomater
  • ½ tsk rapsolja
  • ½ hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ msk smör
  • 150 g färsk spenat
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • ½ dl lätt-crème fraiche
  • salt och peppar
  • ½ dl grovriven parmesanost
  • 100 g fettucine, gärna vit och grön, ev. glutenfri
  • 100 g skivad kallrökt lax

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220°. 
  2. Skär varje tomat i 6 klyftor och lägg på oljad plåt. Ugnsbaka ca 30 minuter tills klyftorna är mjuka och lätt gyllenbruna. 
  3. Fräs lök och vitlök i smör några minuter, tillsätt spenat, buljong, crème fraiche, salt och peppar. Koka upp och låt puttra till krämig konsistens. Låt svalna något, blanda ner hälften av osten och mixa sen till en grön sås. Koka pastan, häll av och blanda med såsen. 
  4. Häll upp i djupa tallrikar, lägg på tomaterna och laxen och strö över resten av osten.

 Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: