torsdag 6 augusti 2015

Mellanmålsmuffins med medelhavssmaker - 160 kcal


Ingredienser, ca 9-11 st:
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg
  • 6 äggvitor
  • 250 g lätt kvarg eller kesella
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 msk olivolja
  • 200 g fetaost
  • ½ dl kalamataoliver, urkärnade
  • 9 bitar soltorkade tomater
  • 1 msk pumpakärnor till garnering

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna tillsammans.
3. Vispa samman ägg, äggvitor, kvarg/kesella, mjölk och olivolja. Blanda väl!
4. Smula ner fetaosten.
5. Skiva oliverna, strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner i äggsmeten.
6. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
7. Fördela smeten i muffinsformar och strö över pumpakärnor.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25-35 min tills de fått fin färg och är färdiga i mitten – testa med en brödsticka.
Näringsvärde per muffins: 160 kcal, 15 g kolhydrater, 14 g protein och 5 g fett.
Källa & bild: Shapemeup.se

Inga kommentarer: