måndag 17 augusti 2015

Bacon-, spenat- och ostomelett - 325 kcal


Ingredienser - 2 portioner

  • 4 ägg
  • ½ dl vatten
  • salt och peppar
  • ½ msk smör/olja
  • 1 tärnad kokt potatis, 100 g
  • 100 g strimlat kalkonbacon
  • ½ hackad rödlök
  • ½ tärnad röd paprika
  • 100 g babyspenat
  • 3 msk parmesanost

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, vatten och kryddor. Smält fettet i en stekpanna. Fräs potatis, bacon, lök och paprika ett par minuter. Vänd ner spenaten och låt den smälta ihop.
  2. Häll över äggsmeten och stick med en gaffel så att smeten får rinna ner i botten av pannan och stelna jämnt. Strö över osten när omeletten är halvfärdig.

Källa & bild: MåBra

1 kommentar: