tisdag 27 januari 2015

Broccoli- och blomkålsgratäng med kassler - 240 kcal



Ingredienser - 1 portion

  • 100 g blomkålsbuketter 
  • 100 g broccolibuketter 
  • 50 g strimlad kassler 
  • 3 msk färskost med rucola & pesto  
  • 1 msk vatten, gärna kokvatten 
  • ½ dl riven ost 12 % 

Gör så här 

  1. Sätt ugnen på 250°. 
  2. Koka blomkål och broccoli 4–5 minuter eller använd frysta som inte behöver kokas.
  3. Lägg dem i en ugnssäker form tillsammans med kasslern. 
  4. Blanda ut färskosten med vatten till ganska tjock såsig konsistens och fördela över grönsakerna. 
  5. Strö över riven ost och gratinera högt i ugnen 5–10 minuter.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: