torsdag 1 september 2011

Omelett med rökt lax, spenat och sesamsnibbar



Ingredienser - 4 portioner
  • 4 ägg
  • 4 msk vatten
  • 1 medelstor vetetortilla
  • 1 tsk sesamfrön
  • flingsalt
  • 2 tsk flytande smör
  • 50 g bladspenat
  • 50 g rökt lax i strimlor
  • 2 tsk hackad dill
Såhär gör du
  1. Vispa upp äggen med vattnet i en skål. 
  2. Pensla tortillan med lite av smeten och strö över frön och lite flingsalt. Rosta högt i ugnen på grillvärme 250° i 3–4 min.
  3. Smält smöret, gärna i teflonpanna. Lägg ner spenaten så att den får slakna och häll sedan på omelettsmeten. 
  4. Fördela laxstrimlorna över omeletten och strö över dillen. 
  5. Servera med tortillasnibbar och en grönsallad.
Energi per portion: 345 kcal

Källa & bild: MåBra 
a

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Hur många fram räknas som en portion?

Cecilia sa...

GRAM skulle det naturligtvis stå! ;)

Mia Olsen sa...

jag har bara en liiiiiiten fråga till dig nu.
Och det är HUR kan du få detta receptet till BARA 345 kcal NÄR ETT ÄGG INNEHÅLLER MELLAN 75-80 KCAL ST! ?

Tacksam för svar!

Mia Olsen sa...

per portion herregud vad dum jag är!
får lära mig läsa förlåt förlåt! :(