onsdag 28 september 2011

Spenatomelett med getost


Ingredienser - 2 portioner

  • 4 ägg ½ dl vatten
  • salt och peppar
  • 1 liten gul lök, hackad
  • ½ msk smör/olja
  • 70 g babyspenat
  • 100 g körsbärstomater, halverade
  • 75 g chèvre
Garnera med: färsk timjan



Så här gör du

  1. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
  2. Bryn löken mjuk i fettet, tillsätt spenaten som får smälta till hälften.
  3. Lägg i tomaterna och häll på omelettsmeten.
  4. ”Dra in” omeletten från kanterna och vicka lite på pannan, så att smeten får rinna ner i botten och stanna.
  5. Smula över getosten och vik ihop omeletten.
Energi per portion: 330 kcal

Källa & bild: MåBra


1 kommentar:

Anonym sa...

Ska jag testa. Låter inte dumt alls. Börjat tröttna på bönsallad o tonfisk. Men dock get resultat. 2 månader 4 dagar i veckan på gym från 139 till 122. Har du bra tips så säg gärna fast besluten att gå från fet till ja något annat iallfall